De ce pariem pe team building indoor

Team building = activitati distractive, locuri frumoase si grupuri de oameni curiosi, implicati, prietenosi care se aduna pe langa programul de munca si care ne uimesc cu empatia, veselia si creativitatea lor.

Ne plac la nebunie programele de team building si ne place sa le organizam cum trebuie. “Cum trebuie” poate sa sune destul de general dar noi stim exact la ce ne referim cand spunem asta.

Am avut parte si in acest an de multe locuri outdoor superbe unde am desfasurat activitatile pentru echipe si stim ca acest lucru conteaza mult pentru energia grupului. Dar suntem la fel de siguri ca activitatile de team building indoor pot fi la fel de bune! Pe incercate 🙂

Cum ne asiguram noi de asta?

  • Crearea unui program tematic, cu un fir rosu clar – Ne plac povestile si ne place sa dam in mintea copiilor din cand in cand, asa ca o activitate de team building cu o tema anume sau integrarea lor intr-o poveste cu inceput si final, sau cu o anumita miza are succesul la care ne-am astepta. S-a terminat cu team buildingul in care avem 5 jocutele fara nici o legatura intre ele iar oamenii trebuie sa aiba acelasi nivel de rabdare de la inceput pana la sfarsit fara a li se oferi ceva care sa ii introduca in flow. Intelegem ca participantii sunt acolo pentru o experienta grozava alaturi de colegi si trebuie sa li se ofere exact asta.
  • Alegerea celei mai bune locatii / Adaptarea la locatie – O mare parte din programele de indoor au nevoi speciale precum: sala de o anumita marime, un numar mare de mese, loc liber pentru activitati mai fizice, s.a. Vestea buna e ca sunt programe indoor de toate felurile asa ca exista posibilitatea de a gasi ceva potrivit indiferent de ceea ce ne ofera locatia. Totusi, e de preferat alegerea programului si apoi gasirea locatiei care sa permita desfasurarea perfecta a acestuia, care poate fi mult mai aproape de oras sau chiar in oras pentru o mai buna mobilizare a oamenilor.
  • Adaptare mai buna la nivelul fizic al participantilor – Multa lume se sperie de programele outdoor pentru ca o parte buna din ele includ tot felul de ateliere mai complexe, pline de adrenalina, care iti cer sa iesi mai puternic din zona de confort. Putem spune ca nu se potrivesc oricarei persoane, unii pot sa aiba fobii si sa nu participe tocmai din acest caz. Insa cu cele indoor, nu exista nici o problema de acest fel.
  • Debriefing pe obiective – E putin mai simplu la programele indoor sa aduni participantii pentru o discutie mai puternica legata de ceea ce au invatat in urma experientei, vor avea mai multa rabdare si nu vor fi mereu furati de peisaj si de ideea de a sta afara in schimb.
  • Introducerea in activitate – Multe persoane mai introvertite nu accepta la fel de usor idea de a participa la programe de team building in general sau si daca o fac, se integreaza mai greu. Asta reprezinta o situatie nefericita, avand in vedere ca 86% dintre manageri considera ca munca in echipa e unul dintre cele mai importante criterii pentru avansarea in functie. Insa, cu ajutorul unui moment de introducere, in care ne asiguram ca participantii se cunosc, ne cunosc pe noi, castiga incredere si se familiarizeaza cu activitatea si modul de desfasurare, crestem puternic gradul de participare.

Chiar daca sunt programe indoor, nici unul nu tine participantii cu fundul pe scaun cu orele… Toate sunt active, necesita colaborare, indeplinesc obiective, le permit participantilor sa se distreze la maxim, singura diferenta e ca se pot face inauntru, deci nu ne punem problema ca avem nevoie de plan B in caz ca se strica vremea. Pot fi team buildinguri bazate pe programe experientiale (gen ROME, Invictus, s.a) sau cele cu tematica Chain reaction, Treasure hunt, Mystery murders, Talent shows sau Big picture, s.a. Toate au fost incercate si ne-au demonstrat cat de grozav este team buildingul indoor.

Promitem!