Team building cu semnificatie / CSR

Intr-o zi inca insorita din toamna, ajungem pe un santier la marginea orasului, la invitatia unei organizatii care are un scop nobil de a oferi camin mai multor familii nevoiase. Totul se desfasoara sub umbrela unui team building bine gandit. Ne intalnim cu o echipa de oameni plini de voie buna, care muncesc cu drag si care iti zambesc de fiecare data cand iti intalnesc privirea. Se vede in ochii lor faptul ca sunt mandrii de ceea ce fac, ca le face placere sa ia initiativa, ca stiu care este valoarea lor adaugata la constructie, ca apreciaza compania din care fac parte pentru ca i-a trimis acolo si ca inteleg foarte bine care e scopul lor. Oricat de obositi ar fi, fiecare rezultat, cum ar fi ridicarea unui nou perete al cladirii, il sarbatoresc din plin si trec mai departe cu mai multa incredere, vazand ca ceea ce fac ei acolo are o mare semnificatie.

E un sentiment grozav sa te afli printre ei si nu pot decat sa ma intreb cum ar arata o zi obisnuita la munca intre aceeasi oameni, daca ar pastra aceleasi trairi si relatii intre ei ca si pe acel santier.

Prins in task-urile zilnice, la locul de munca e greu sa realizezi care e impactul muncii tale, cum influenteaza rezultatele tale obiectivele finale ale companiei. E usor sa uiti sa ingrijesti relatiile cu ceilalti colegi cand te adancesti in munca ta si nu ai in vedere imaginea de ansamblu. E la fel de usor sa pierzi din vedere faptul ca ai o contributie majora cand te pierzi printre alti 20 de oameni din acelasi departament care fac aceleasi lucruri ca si tine. Si totusi, esti atat de important! Esti o veriga fara care ‚casa’ nu ar fi bine construita si nu ar putea sa isi indeplineasca rolul. Nu ar fi functionala… ar lipsi un perete deoarece era rolul tau sa realizezi structura lui, ar lipsi cimentul dintre caramizi, ar lipsi geamurile de la etaj sau multe altele. Chiar daca in companie rolul tau e de a prelua comenzile de la un client si a le trimite mai departe pentru livrare, fara munca ta materialele nu ar ajunge la client, el ar fi nemultumit, nu ar mai lucra cu voi si toata lumea din acea organizatie ar fi afectata. E greu sa vezi obiectivul final cand rutina zilnica nu te lasa sa observi decat parti mici din ceea ce constituie intreaga activitate a firmei, insa obiectivul exista si depinde de toti sa il atingeti si sa aveti succesul dorit.

Colaborarile dintre companii si organizatia Habitat le da posibilitatea angajatilor companiei sa aiba parte de un team building cu mare insemnatate. Pe de o parte, toti simt natura caritabila a muncii lor, pe de alta parte ii uneste mult ca echipa si il face sa realizeze pe fiecare membru al echipei cat de important e rolul sau. Chiar si o singura zi pe santier intre colegi, fara telefoane, mailuri sau alte mijloace impersonale de comunicare, printre glume si munca asiduua, ajungi sa te legi de acei oameni intr-un mod greu de crezut posibil intr-un timp atat de scurt.

Intr-o era in care credeam ca le-am vazut pe toate in ceea ce priveste motivarea angajatilor si crearea unei echipe sinergice, ma bucur sa pot spune ca am intalnit modalitatea de a realiza team building cu semnificatie, cu un rezultat care va dainui mult timp si va aduce fericire in sufletele celor care vor locui acolo.