ToolBox, un training soft skills adaptat domeniului IT

  • 4 minute de citire

Fiind o companie de training cu sediul central în Cluj, inevitabil ne-a atras atenția sectorul IT. Am început să livrăm traininguri de comunicare pentru angajații din IT, adaptându-ne continuu la specificul lor de învățare. Pentru a le oferi un program de training eficient, aplicabil și relevant, am petrecut mult timp în activitatea de dezvoltare, folosindu-ne de principiile și procesul design thinking.

Design thinking pune participantul în centru

 Orice furnizor de training trebuie să înțeleagă faptul că participantul e acolo pentru că are nevoie de soluții la situațiile cu care se confruntă. Că își dorește să fie mai eficient în munca sa și că vrea să fie mai bun. Poate vrea să învețe abilități noi pentru a își lua provocări noi, cum ar fi o poziție de leadership. Sau pur și simplu vrea să își facă munca mai ușoară.

Noi am aflat toate informațiile de mai sus punând întrebările potrivite către zeci de angajați din IT. I-am întrebat care sunt activitățile lor zilnice, care sunt problemele cu care se confruntă, ce vor să învețe și mai ales cum le place să învețe.

Un conținut de training neadaptat, cu exemple vagi și din alte domenii, cu un trainer care nu poate oferi sfaturi practice și pragmatice nu ajută participantul. Dimpotrivă, îi dă de lucru în plus. Îl face să fie nevoit să muncească mai mult la a traduce informația primită, aplicând-o la munca sa de zi cu zi.

ToolBox – un program de training soft skills specific domeniului IT

Noi am ales să creăm un program de training specific IT-ului care ușurează viața participanților și le oferă instrumente practice cu care să își rezolve problemele. Așa a apărut ToolBox. Cuprinde o serie de ateliere gândite având participantul în centru. Pentru că fiecare poziție are specificul ei, ToolBox are variante pentru 3 segmente de angajați: developers și QA, team leaders și business analysts.

training soft skills IT

Tematicile atelierelor cuprinse în program sunt diverse, bazate pe nevoile specifice ale participanților și includ: abilități interpersonale (ascultare activă, empatie și asertivitate), analiza cerințelor, gândirea critică și luarea deciziilor, rezolvarea problemelor prin metode creative, feedback, leadership, managementul conflictelor sau ședințe eficiente.

Fiecare implementare ne dă și mai multă încredere cu privire la impactul programului. Companiile de IT îl aleg deoarece:
  • Poate fi împărțit în ateliere de 4 ore, astfel încât ziua nu e cu totul pierdută din punct de vedere operațional, iar participanții apreciază enorm acest format neobositor.
  • Are o metodologie potrivită tipologiei de participanți – Folosim metode de formare extrem de interactive, informația e ancorată în realitate, astfel încât participanții să găsească învățarea utilă și imediat aplicabilă.
  • Trainerii au experiență relevantă în domeniu – Instructorii care livrează programul ToolBox au experiență IT în pozițiile pe care le oferă pentru formare.
  • Are un format ergonomic – Creăm buy-in în timpul întâlnirilor de lansare, reamintim oamenilor despre subiecte prin infografice și le oferim cursanților conținutul în format digital, astfel încât prezentarea conținutului teoretic să nu umple timpul de training.
  • Are conținut adaptat – Informațiile teoretice, exemplele, studiile de caz, tot ce intră în contact cu participanții este specific pentru industrie.
  • E orientat către performanță  – Ne concentrăm puternic asupra a ceea ce pot face participanții după ateliere, și nu pe informația teoretică.

Dă-ne de știre dacă vrei să îți prezentăm un demo sau dorești mai multe materiale despre programul ToolBox.

Concluzii

Am pornit de la ideea că un training soft skills pentru angajații IT e nevoie să aibă conținut adaptat și relevant industriei și să fie livrat de traineri cu experiență în domeniu. ToolBox a fost răspunsul care a bifat toate aceste lucruri. Îl livrăm cu succes la companii IT din Cluj și din toată țara iar feedback-ul pe care îl primim ne dă încredere să continuăm în acest fel.  

IT Training